Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

προοπτικες επαγγελματων

προοπτικες επαγγελματων
εργασια βουλα γλυφαδα
δωματια πρωταρας

Η «ιστορία αγάπης» θα μπορούσε να είναι σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας, και ήδη κάποια διεθνή μέσα όπως το BBC και το AFP έχουν δώσει εικόνα και ήχο.


Οι δυσκολίες στο Ιράκ


Ο εφιάλτης είχε ξεκινήσει στο Ιράκ όταν τον πατέρα της Νόορα, μηχανικό στο επάγγελμα, είχαν απαγάγει τζιχαντιστές του ISIS και τον απελευθέρωσαν μόνο όταν πήραν χιλιάδες δολάρια που πλήρωσαν με θυσίες οι δικοί του.


Αυτό είχε ως αιτία να ζει δύσκολα στη συνέχεια η οικογένεια με ένα διαρκή φόβο. Έτσι αποφάσισαν να φύγουν.


Δεύτερος εφιάλτης για την Νόορα ήταν και το ίδιο το προσφυγικό ταξίδι, καθώς είχε ακούσει για πνιγμούς και περιπέτειες από Κούρδους φίλους της με τους οποίους ήταν σε επαφή. Άλλωστε δεν μπορούσαν παρά να κάνουν την ίδια ακριβώς επικίνδυνη διαδρομή που ακολουθούν οι μεταναστευτικές ροές.


Από το Ιράκ θα πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολη και θα έμεναν εκεί μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τους περάσει. Μετά θα τους πήγαινε στα τουρκικά παράλια που για την οικογένεια Αρκαβάζι ήταν τελικά μια παραλία κοντά στο Αϊβαλί . Και τέλος αφού πλήρωσαν τον δουλέμπορο, μπήκαν σε μια βάρκα που τους έφερε απέναντι στην Μυτιλήνη.


Είναι η περίοδος που καθημερινά στο νησίείναι πυκνές οι αφίξεις αλλά και η περίοδος που η βαλκανική οδός είναι ανοιχτή. Από την Μυτιλήνη πέρασαν στην Αθήνα και από εκεί έμειναν στην Ειδομένη, και από εκεί πέρασαν τα σύνορα με την πΓΔΜ με κατεύθυνση την Γερμανία.. Έχουν περάσει ήδη μήνες, όταν η Νόορα φθάνει στα σύνορα με τη Σερβία. Τότε ακριβώς είναι που αποφασίζεται να κλείσουν τα σύνορα και η 20χρονη βρίσκεται εγκλωβισμένη στον καταυλισμό προσφύγων του Tabanovce. Ένας κέντρο με αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που μπορεί να φιλοξενήσει.


Η γνωριμία με τον αστυνομικό


Και εκεί ξαφνικά κάνει μια γνωριμία που θα φέρει την ανατροπή σε όλα. Η βροχή είναι καταρρακτώδης, η ίδια «ψήνεται» από τον πυρετό και θέλει να μάθει αν η οικογένεια θα καταφέρει να περάσει τα σύνορα. Ο μόνος που βρίσκει να μιλάει αγγλικά είναι ο αστυνομικός Μπόμπι Ντοντέφσκι και σε αυτόν θα στραφεί. Είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος της και θα προμηθεύσει στην Νόορα και την μητέρα της με κουβέρτες και φάρμακα. Ο Μπόμπι θα αποκαλύψει αργότερα ότι συμπωματικά βρίσκεται στον καταυλισμό καθώς για να εξυπηρετήσει έναν συνάδελφο του άλλαξε την άδεια του.


«Μην ανησυχείτε για τίποτα, τους λέει, όλα θα είναι καλά στη ζωή σας». Και αργότερα θα εκμυστηρευτεί : «Όταν είδα την Νόορα για πρώτη φορά διέκρινα την καλοσύνη στα μάτια της».


Τις μέρες που θα ακολουθήσουν ο αστυνομικός θα οδηγήσει τη νεαρή γυναίκα και την μητέρα της στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα και ρούχα. Η Νόορα μιλάει έξι γλώσσες και αρχίζει να βοηθάει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα αρχίζει να συμπαθεί τον Μπόμπι Ντοντέφσκι ο οποίος παίζει με τα παιδιά ενώ οι συνάδελφοι του διατηρούν μια συμπεριφορά πιο σκληρή και σίγουρα πιο ψυχρή. Θυμίζουμε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αστυνομικοί είχαν κατηγορηθεί και στα σύνορα με την Ελλάδα ότι κρατούσαν πολύ σκληρή στάση χρησιμοποιώντας χημικά σε όσους μετανάστες-πρόσφυγες επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα. Και αυτή την εικόνα είχαν και από την Ειδομένη η Νόορα και η μητέρα της.



προοπτικες επαγγελματων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

mini cooper z cars for sale

mini cooper z cars for sale η τουμπα της βανδη ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ Πέθανε σε ηλικία 89 ετών η Μαρίτσα Μαυροπούλου, μια από τις τρεις γιαγιάδες-σύμβολο της Μυτιλήνης, τις γυναίκες που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έκαναν τον γύρο του... κόσμου μέσα από μια φωτογραφία mini cooper z cars for sale Ήταν μία από τις «πρωταγωνίστριες» της φωτογραφίας του Λευτέρη Παρτσάλη, που τραβήχτηκε τον Οκτώβριο του 2015 και συγκίνησε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι τρεις γυναίκες έγιναν το φιλόξενο «πρόσωπο» της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αυτοθυσία των κατοίκων της Μυτιλήνης στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης. Η Μαρίτσα Μαυροπούλου, απεικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας. Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Μυτιλήνης, δήλωναν τότε ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι». Η κηδεία της γιαγιάς Μαρίτσας, όπως αναφέρει τοπικό μέσο ενημέρωσης, θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στην Σκάλα Σκαμιάς. Όπως τόνισε ο πρόεδρος...

αντεχουσι χρονικη αντικατασταση αρχαια

αντεχουσι χρονικη αντικατασταση αρχαια Συγκριμένα ο 44χρονος είχε μια μαρμάρινη κεφαλή ανδρός, μήκους 21 εκατοστών και βάρους τεσσάρων κιλών, που χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά-ρωμαϊκά χρόνια. αντεχουσι χρονικη αντικατασταση αρχαια δεν μου στελνει μηνυμα τι να κανω Ο άντρας συνελήφθη με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άνδρες, έναν 35χρονο και έναν 53χρονο. Τα άτομα αυτά φαίνεται ότι μεσολάβησαν για λογαριασμό του συγκατηγορουμένου τους, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του αρχαίου αντικειμένου, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Η μαρμάρινη κεφαλή εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών. Διαβάστε επίσης: Συμμορία «Spiderman» έκανε διαρρήξεις στις Σέρρες Καταδικάστηκε νεαρή που σκότωσε ηλικιωμένο άντρα στις Σέρρες γουιλιαμ νερι

ξενια χατζη

«Ύποπτα» σχέδια σε βάρος της Ελλάδας από Τούρκους και Σκοπιανούς – Ο «φίλος» Ζάεφ χαρακτήρισε την Τουρκία τον μεγαλύτερο σύμμαχο Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ Ο Γιλντιρίμ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων και όπως υποστήριξε, «για το θέμα του ονόματος μίας χώρας, αποφασίζει η ίδια η χώρα. Το να ορίζουν άλλες χώρες σε αυτήν τη χώρα ποιο θα είναι το όνομα είναι ένα τεράστιο λάθος. Παρόλα αυτά, είναι μεγάλη μας επιθυμία να λυθεί το θέμα αυτό με την Ελλάδα με συζήτηση και με διαβουλεύσεις». Ο Γιλντιρίμ τόνισε την ανάγκη διευθέτησης όλων των θεμάτων μεταξύ των γειτονικών χωρών με διάλογο. «Με τη γείτονά μας την Ελλάδα υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε. Εμείς πάντα προτάσσουμε τη λύση του διαλόγου προκειμένου να επιλυθούν. Εμείς προτιμάμε την οδό του διαλόγου», δήλωσε. Νωρίτερα, σε συνέντευξη στο τουρκικό ...